Ремонт на Motorola Moto Z

Има смартфони, които една година след излизането са забравени, остарели, изчезнали от погледа, отстъпвайки място на нови. Конвейер на монотонни решения и устройства, подобни един на друг като две капки вода. И има смартфони, които приличат на скъпо вино. Годините минават, но някои подробности, нюансите на апарата му позволяват да остане релевантен за дълго време. Един от тези телефони се появи днес в нашия преглед. Нека обсъдим Motorola Moto Z и да прецените сега. 

Топ 5 на Motorola Moto Z

  • супер тънък корпус
  • оригинални допълнителни части
  • FHD AMOLED-дисплей
  • Snapdragon 820 Чипсет
  •  NFC

Дизайн

Метал и стъкло.

Докосвайки Motorola Z, можете веднага да видите работата на дизайнерите, които са създали флагманското устройство. Зашеметяващата тънкост на корпуса се подчертава от гладките завои и авиационен алуминий, които предпазват устройството при падане. От задната страна на корпуса, в горната му част, шпионката на камерата е обвита в овал от закалено стъкло, което е отличителен белег на телефоните на Motorola. 

От дясната страна се намира хибридният слот за SIM карти и MicroSD. Предната част на устройството изглежда необичайно, отчитайки квадратния сензор за отпечатъци и двата сензора за движение, които разширяват цялостната функционалност.

FullHD Amoled-екранът се справя перфектно с всички задачи, има ярка палитра, широки ъгли на гледане и прекрасен дисплей.

В устройството е вградена батерия с капацитет 2600 mah, малък обем, свързана с естетически избор на компания, като смартфон наистина е много тънък и лек. 

Изпълнение

Чипсетът Snapdragon 820, въпреки че излезе в началото на 2016 г., остава актуален и до днес. В списъка на най-мощните процесори в средата на 2019 г.той уверено влиза в топ 50, което позволява да се говори за телефона като единственото устройство с водещ процесор  такава бюджетна цена..

Повечето игри се отварят на максимални настройки, системата работи бързо и без най-малките оплаквания. На борда имаме и 4GB RAM, 32GB вградена памет, NFC, позволяваща безконтактни плащания, поддръжка на 4G и скенер за пръстови отпечатъци. Като цяло системата е много мощна и предвид ценовия диапазон всичко това изглежда много привлекателно.

Няколко думи за сензорите за движение. Тази функционалност ви позволява да свържете управлението чрез жестове. Например, ако държите ръката си над тях, екранът ще се включи за няколко секунди и ще видите часове, както и пропуснати известия. Когато вземете устройството в ръката си по време на звънене, Moto Z автоматично изключва звука и превключва на вибрация. Ако обърнете смартфона с екрана надолу, ще включите безшумен режим. 

Камера

13 MP модул от Sony има добра фоточувствителност, което означава, че не трябва да се притеснявате за нощни снимки. Лазерният автофокус работи бързо, снимките излизат качествени при всяко осветление, без да се отклоняват от шума и да изкривяват цветовете при трудни условия на снимане. Предната камера е налице, резолюцията на матрицата е 8 MP.