Ремонт на таблети

ремонт на таблетиГоляма част от запитванията в нашия сервиз са за ремонт на таблети. Както при смартфоните, таблетите са устройства, които лесно може да се повредят. Често проблемите там са хардуерни, но относителният дял на софтуерните проблеми също не е за подценяване.

Счупен дисплей на таблет

Чисто механичните проблеми са ежедневие. Дали целият дисплей ще бъде счупен или само стъклото ще бъде напукано – ситуацията е неприята. Същестува ситуация дори, при която няма външни видими белези по устройството, но сензорите за тъч екрана не работят. Какво можете да направите при подобна повреда? Отговрът е ясен – обърнете се към специализиран сервиз. При нас ще получите безплатна диагностика и точна цена за ремонт на устройството.

Съществуват няколко основни типа услуги по сервизиране:

  • подмяна на целия дисплей – много зависи от конкретния модел на устройството. Най-напред трябва да се провери за наличност, конкретна цена и качеството на заместителя;
  • смяна на стъклото и сензора – според различните таблети се проверява дали екрана позволява такъв тип ремонт. За някои модели може да се смени само стъклото, докато при други – това не е възможно.

Смяна на букса на таблет

Друг често срещан проблем е буксата за зареждане. Какво трябва да направите, ако таблетът спре да се зарежда:

  • почистете внимателно буксата – възможно е да има външни предмети, които са попаднали в самия жак за зареждане;
  • опитайте с друг кабел – може проблемът всъщност да не е в таблета, а в кабела;
  • отидете в специализиран сервиз, ако нищо от горните точки не помогне.

Преинсталиране на софтуер

Понякога таблетите просто не тръгват. Дори и на зарядно устройство. В такива ситуации е добра практика да се опита преинсталация на софтуера и операционната система на таблета. Възможно е да има загуба на информация, но също така се усеща подобрение в бързодействието и нормалната работа на апарата.