Samsung Galaxy S21 Ultra – ремонт и смяна на дисплей

IFixit най-накрая направи ревю на новия флагман на Samsung, Galaxy Note 21 Ultra. Уви, потребителите няма да бъдат очаровани: в теста за поддръжка смартфонът спечели само 3 точки от 10. И една от причините за това е дисплеят.

Samsung Galaxy Note S21 Ultra ремонт

Въпреки това, за да поправите Galaxy S21 Ultra, първо трябва да го отворите внимателно. Отзад няма стъкло и не можете да се страхувате да го повредите, но в същото време капакът и изпъкналият пластмасов панел на блока на камерата са толкова добре поръсени с лепило, че ще трябва да се занимаете активно с тях. Кабелът на дисплея не е модулен, което затруднява подмяната на екрана. Това е в допълнение към факта, че също е старателно залепен. Изваждането на батерията не е лесно – и всичко това по една и съща причина: заради лепилото. В крайна сметка, за да стигнете до компонентите, които най-често изискват смяна (това е екранът и батерията), ще трябва да разглобите внимателно смартфона.

Стъпка 1
Стъпка 2
Стъпка 3

Има обаче и плюсове. Например, всички винтове са стандартизирани по размер и дължина, което улеснява сглобяването на ремонтирания смартфон. Любителите на персонализирания дизайн могат да заменят панела на блока на камерата или да го боядисат в персонализиран цвят – ако, разбира се, не се страхуват да го залепят внимателно. И повечето от компонентите са модулни отвътре, което ги прави лесни за подмяна.

За да получите цена за ремонт на вашето устройство, моля свържете се с нас.