5 трика на HUAWEI и Honor, за които може да не знаете

HUAWEI най-накрая се утвърди на пазара като силен технологичен гигант, способен активно да се бори за технологично лидерство.

Ако към компанията няма въпроси относно хардуера, значи софтуерът доскоро не беше толкова гладък. Техният фърмуер обаче не стои неподвижно и се развива активно, а системата вече изглежда доста използваема.

По време на използването на техниката на марката успях да намеря няколко кредитни характеристики в EMUI. Сега ще ви разкажа за тях.

 • Персонализиране на интерфейса
  Emotion UI предлага най-богатите опции за персонализиране на пазара. Външният вид може да бъде променен до неузнаваемост. Приложението Теми съдържа огромен брой теми, шрифтове, икони и тапети. Цялото това разнообразие е достъпно безплатно или срещу малка такса от официалното приложение или ресурси на трети страни.

Има подобни възможности при други фърмуери, но именно при HUAWEI можете да персонализирате външния вид по-фино.

 • Гъвкави настройки на интерфейса
  Ако сега едва ли изненадате никого с външния вид, тогава богатите и гъвкави опции за конфигуриране на системата като цяло заслужават уважение. Създава се впечатление, че разработчиците на EMUI са преминали през всички останали фърмуери и са събрали най-добрата функционалност.
  На смартфон можете да прецизирате почти всичко. Например показване на всички приложения на началния екран или отделно меню на приложения. Можете да персонализирате бутоните за навигация или можете да ги изключите напълно и да използвате жестове.

Като цяло жестовете на смартфоните HUAWEI се използват максимално.

Персонализирането е страхотно, но дори по-добре, когато се прави разумно.

 • Контрол на кокалчетата
  Екранът на смартфоните на EMUI прави разлика между докосване с пръст и докосване с кокалче. Поради това се прилагат много удобни жестове.

Двойното докосване с кокалче ще ви позволи бързо да направите екранна снимка. При водещите модели кокалче може да се използва за начертаване на област на екрана, която трябва да бъде екранирана.

Двойното докосване с няколко (или две) кокалчета ще започне да записва екрана. Плъзгането хоризонтално с кокалче ви позволява да стартирате разделен екран, когато се изпълняват две или повече приложения.

Но това не е всичко. С кокалчетата можете да рисувате символи и всеки от тях определя стартирането на приложения.
Ако вашият смартфон не поддържа разпознаване на кокалчетата, можете да използвате жестове с пръсти. Плъзгането с три пръста отгоре надолу ще направи екранна снимка, а два пръста отдолу нагоре ще стартират режим на разделен екран.

Освен с жестове, телефонът може да се управлява с помощта на акселерометър и сензор за близост. Повикването ще стане безшумно, ако обърнете смартфона си с лице надолу по време на входящо повикване. Ако вдигнете телефона и го приближите по време на разговори, силата на звука на мелодията ще намалее. И ако донесете телефона до ухото си, устройството автоматично ще отговори на повикването.

 • Втори „софтуерен екран“
  Странно е, че все още не всички производители са се сетили да внедрят втора завеса. Но това е много удобно.

Внедряване на HUAWEI за пет плюс. Много по-удобно е да вземете завесата отдолу, няма нужда да достигате никъде. В EMUI той работи само на заключен екран и ви позволява бързо да получите достъп до диктофон, калкулатор, фенерче, камера или други функции на смартфона.

 • Режим на музикално парти
  Режимът за музикално парти ви позволява да сдвоите няколко телефона HUAWEI и Honor и да възпроизвеждате музика от множество устройства в синхронизация. В крайна сметка ще получите такава гадна аудио система със съраунд звук или парти със слушалки.

За да използвате, трябва да стартирате приложението Music Party, да създадете парти и да свържете други телефони.