Най-честите причини за ремонт на таблети

От периферийни устройства, които придобивахме измежду другото само защото са модерни, в условията на виртуална комуникация и засилено общуване в онлайн среда, таблетите неусетно се превърнаха в перфектното преходно приспособление между смартфон и лаптоп. Те са едновременно компактни, мобилни и също толкова функционални, като ни дават безценна алтернатива за четене, гледане на филми, провеждане на срещи в Google Meets или Zoom. 

Но за наше огромно съжаление, те са точно толкова податливи на повреди, колкото и техните своеобразни братовчеди, като не е изненада, че злополуките, които ги застигат, много често имат подозрително сходен произход. Ето и някои от най-често срещаните в практиката сценарии, които могат да доведат до дефект във вашия любим таблет.

Счупен (спукан) екран

Най-честият резултат от злощастно изпускане на устройството е именно този. Понякога ситуацията е абсолютно поправима и се решава само с леки козметични или функционални поправки от специалист. Но ако се стигне до по-сериозна повреда, свързана със стъклото, тъч скрийн опцията или дисплея, нещата могат да загрубеят. 

Без работещ тъч скрийн, на който се визуализира цялата ви клавиатура, вашият таблет не би могъл да изпълнява основните си задачи и да бъде контролиран адекватно. Това само по себе си е достатъчно добра причина да се насочите към първия техник, който да ви даде адекватен съвет и да реализира ремонта.

Намокряне

Навикът да пийваме спокойно сутрешната си чаша кафе или чай, докато сме разположили удобно, но не особено обмислено таблета на кухненската си маса, може да се окаже крайно застрашаващ благото на умното устройство. Ако и вие неволно го поставите в ситуация, в която всяка секунда е ценна за спасяването на живота му, който се е скъсил рязко вследствие на разлятата върху него течност, не губете време и не влагайте излишни усилия в напразни опити да го изсушите сами. По-практичният и ефективен подход е да го занесете по най-бързия начин до най-близкия сервиз, където с помощта на специална техника ще му окажат подобаваща първа помощ.

Жак на зарядно или слушалка

Заради честото използване на различните портове понякога се стига до тяхното механично износване и невъзможността им да осъществят качествен контакт респективно със зарядното и слушалките. В първия случай последиците се изразяват в бавно зареждане или изцяло липсващо такова, а във втория – в невъзможността да се възпроизвежда звук. За щастие, при повечето модели проблемните части могат да бъдат сменени без особени усилия, стига само да подберете подходящ сервиз за осъществяване на ремонт.

Други типове повреди могат да бъдат свързани със софтуер, прегряване на устройството, дефекти в операционната система, подута батерия, рязко спадащ заряд. Всъщност, батериите са особено чувствителен компонент за всички таблети, защото аномалии в тяхното обичайно поведение могат да се появят дори и без външна негативна намеса от наша страна. Добрата новина е, че дори проблемът да е безвъзвратен, смяната на батерията е рутинна процедура, която в повечето случаи отнема минути, цената ѝ е съвсем достъпна и няма да натовари излишно бюджета ви.

Вече изяснихме, че причините, които могат да доведат до наложителна намеса от професионалист, са изключително много. Но как да разпознаете надеждното и сигурно обслужване, независимо дали се касае за поправка на таблети в София, Пловдив или други по-малки градове? За да ви помогнем и ориентираме в избора, решихме да изброим някои от задължителните услуги, които всеки един сервиз с претенции за качество би трябвало да предоставя:

  • Резервни части от производители или лицензирани фирми със съответните сертификати;
  • Гаранция и следсервизно обслужване;
  • Вземане и доставка до адрес;
  • Навременно и адекватно обслужване;
  • Възможност за поддържане на непрекъсната комуникация и следене на статуса на ремонта;
  • Ценови отстъпки, разнообразни опции за плащане, лизинг; 
  • Приятна екстра и намигване към клиента са бонусите за лоялни клиенти като ваучери, купони и други.