Камера iPhone 13 Pro Max срещу Google Pixel 6 Pro. Кой снима по-добре?

След Apple миналата седмица, Google проведе своята презентация, в която показа основните конкуренти на iPhone 13 – Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro.

На запад вече са успели да сравнят фотовъзможностите на двата смартфона. Проучихме отзиви от няколко блогъри, публикации и споделяме резултатите с вас.

Нощни снимки

Google Camera винаги е била известна със своите възможности при ниска осветеност. Дори евтините членове на семейството на Pixel често превъзхождат iPhone по качество. Както показва тестът на MacRumors – не и този път.

Pixel 6 Pro има добри резултати като цяло. Но iPhone 13 Pro Max успя да дефинира по-добре баланса на бялото, наситеността на цветовете и детайлите. Обърнете внимание на тревата, листата, текстурата на статуята на котката и знака в средата.

Продължаваме напред.

Фонът практически не е осветен, на преден план има фигури на скелети и цветни крушки. Pixel освети много фона, разкривайки дърветата и какво се крие зад тях.

В този случай дълбочината на изображението се губи. На iPhone темата веднага е ясна. Контрастът е страхотен и като цяло картината изглежда доста естествена. При Pixel всичко изглежда в мъгла.

Дневи снимки

Първо, обърнете внимание на небето – iPhone 13 Pro има по-богато небе. Същото важи и за отраженията във водата. Детайлността и на двата смартфона е на високо ниво. Но в същото време снимката на iPhone излъчва синьо. Pixel приложи по-неутрален, близък до естествения баланс на бялото.

На пръв поглед снимката, направена с iPhone 13 Pro, изглежда по-ярка и по-рязка. Но ако увеличите обекти във фонов режим, като например сградата близо до дока вляво, Pixel има повече детайли.

Пейзажна снимка на зелено поле при залез слънце. Ситуацията е обратната – Pixel 6 Pro пуска кадър в студени цветове. iPhone 13 Pro Max успя да заснеме неутрални снимки в топли цветове.

Разбира се, изображението на Pixel може да бъде леко обработено чрез промяна на температурата. Но смартфонът на Apple направи всичко сам и веднага.

Ако имате проблеми с камерите на вашите устройства, може да се свържете с нашият сервизен център за детайла диагностика.