Bumper за iPhone – плюсове и минуси

Недостатъчно евтините (около 15-20 лв.) фирмени „гумички” Bumper на Apple, които са създадени за предпазване на антената и страничните части на iPhone, си имат своите плюсове и минуси.

бъмпер iphone

Неоспоримо предимство на аксесоара е, че слага край на евентуалните нарушения в сигнала, от които се оплакаха редица потребители. Bumper предлага и известна защита от удари и надраскване. Какви са обаче недостатъците?

Черен Bumper-протектор

След девет месеца употреба е практически изхабен и готов за изхвърляне. Пластмасата в долната част е счупена, но аксесоарът все още може да се ползва, благодарение на здравата гума.

iphone-cheren-bumper

Страните са покрити с драскотини, което разваля „престижния” вид на iPhone-а.

черен бъмпер айфон

Бял Bumper-протектор

Белият Bumper много бързо се превръща в сив и придобива неспретнат и мръсен вид.

бял бъмпер iphone

Чисто субективно материалът изглежда по-твърд от този при черния модел. Видими надрасквания няма, този протектор може като цяло да се определи като „най-красив” от всичките. В комбинация с черен iPhone изглежда страхотно. Стига да е чист.

Електриково зелен Bumper-протектор

Колкото и да е странно, запазва относително чист вид дори след продължителна употреба. Драскотини и захабявания се появяват доста скоро след първото поставяне, но се набиват на очи по-малко, отколкото при черния вариант на аксесоара. Чудесно решение за любителите на по-ярки цветове.

Bumper-протекторите са най-практичния „калъф” за iPhone – не нараняват корпуса по никакъв начин, правят държенето на апарата по-удобно и предпазват страничните повърхности от надраскване и удари. Въпреки това е спорно, дали фирмените протектори на Apple са по-добри от тези на странични производители. Редица компании се конкурират в разработването на калъфи и протектори за iPhone, което ги стимулира да предложат по-високо качество. Също така имайте предвид, че от Bumper-протектор не можете да очаквате защита на различните портове от прах и влага.

Вашият коментар